Zdjęcia naszego chóru przedszkolnego

Rok szkolny 2016/2017

To już jedne z ostatnich zajęć chóralnych z rodzicami

Na ostatnich zajęciach solidnie ćwiczyliśmy naszą piosenkę jubileuszową, którą razem z rodzicami i nauczycielkami będziemy śpiewać na uroczystości z okazji 50-lecia przedszkola. Jest podział na role, opracowanie na dwa głosy, wszyscy się starają -wszystko powinno wypaść dobrze.

Nasze spotkania z ciekawymi ludźmi

Jak wiadomo nasz chór przygotowuje widowisko z okazji 50-lecia przedszkola. Mamy dużo prób, na których ciągle doskonalimy nasze przedstawienie. Czasami zapraszamy fachowców z różnych dziedzin i konsultujemy z nimi   to nad czym pracujemy . Na początku naszych przygotowań  odwiedził nas pan P. Szekowski ,aktor Teatru Dramatycznego, przez cały czas pracuje z nami kompozytor piosenek ,które spiewamy, wokalista- pan K. Królikowski. Na jednych zajęciach gościliśmy pana K. Tarasiuka  - aktora Teatru Lalek " Pleciuga" ze Szczecina. Ważną dla nas  była też  wizyta K. Dąbrowskiego- nauczyciela  Ogniska Baletowego oraz wieloletniego kierownika zespołu pieśni i tańca " Kurpie Zielone".

Muzyczne zajęcia z rodzicami, c.d

Występ na kiermaszu wielkanocnym przy Ratuszu Miejskim 7.04.2017 r

VII MIEJSKI KONCERT KOLĘD i PASTORAŁEK 2017

Konkurs "Podlasie muzyką malowane" 29.11.2016 r

| 1 | 2 |   >>
(wszystkie)

Poprzednie lata szkolne

Rok szkolny 2015/2016

XIV festiwal pt. "Tance i piosenki naszego regionu"- Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki 18.05.2016

18.05.2016 r.  nasz chór zaprezentował się  w Teatrze  im. Aleksandra Węgierki  na XIV - tym  festiwalu "Tańce i piosenki naszego regionu". Dzieci zaśpiewały piosenkę "Oj była babuleńka". Partie solowe wykonywały: Nikola Falkowska, Julia Wojtach i Małgorzata Mikulska.

Rok szkolny 2014/2015

XI Festiwal Piosenek Mniejszości Narodowych

Tańce i piosenki naszego regionu

V Podlaski Przeglad Piesni Patriotycznej