Zdjęcia naszego chóru przedszkolnego

Rok szkolny 2018/2019

XXX-lecie Towarzystwa Przyjaciół Grodna

Dziś , jak wszyscy wiedzą obchodzimy imieniny naszego patrona. Jak  co roku ,nasz chór brał udział        w uroczystości zorganizowanej z tej okazji. Drugą okazją było też XXX- rocznica powstania Towarzystwa Grodna i Wilna, Na uroczystości rozstrzygnięto konkurs zorganizowany przez nasze przedszkole. Nasz chór zaśpiewał 4 utwory o tematyce patriotycznej a capellla.

IV EDYCJA PRZEGLĄDU CHÓRÓW DZIECIĘCYCH " ROZŚPIEWANY BIAŁYSTOK"

21.02.2019 r. nasz chór brał udział w przeglądzie chórów zrzeszonych w programie "Rozśpiewany Białystok". Zorganizowały go  przedszkola :31 i 82w klubie osiedlowym " Jubilat". Na początku pani dyrektor p.s.31 powitała dostojnych gości i wszystkich uczestników . Następnie rozpoczęły się prezentacje. Każdy chór wykonał jedną piosenkę patriotyczną. My w związku z 200 -ą rocznicą urodzin S. Moniuszki zaśpiewaliśmy " Prząśniczkę".

Miejski Koncert Kolęd i Pastorałek 17.01.2019 r

Czas świąteczny to dobra okazja, by razem zaśpiewać kolędy, lub choćby posłuchać ich w wyjątkowym wykonaniu. Taką możliwość stwarza wydarzenie, które organizowane jest w Białymstoku już po raz dziewiąty. Formuła koncertu jest nietypowa. Wspólnie najpiękniejsze kolędy i pastorałki śpiewają uczniowie białostockich przedszkoli i  szkół. Część z nich zrzeszona ( tak jak nasz chór) w programie „Rozśpiewany Białystok”. Odbywają się  Nasz chór uczestniczył w koncercie w cerkwi pw. Św. Mikołaja Cudotwórcy.

Mikołajkowa Gala Przedszkolaków 6.12.2018 r

W Młodzieżowym Domu Kultury odbył się konkurs piosenki w ramach Mikołajkowej Gali Przedszkolaków. Z naszego chóru wystąpiły trzy dziewczynki : Zuri Sz., Gabrysia T. i Laura A. . Gabrysia z Kubusiów Puchatków zdobyła nagrodę, a Laura A. z Rybek Nemo -wyróżnienie.

" Kto ty jesteś?"- X Wojewódzki Jubileuszowy Przegląd Pieśni Patriotycznej Przedszkolaka- Młodzieżowy Dom Kultury

Siódmego listopada w Młodzieżowym Domu Kultury nasz chór zaprezentował się na przeglądzie organizowanym przez Przedszkole Samorządowe nr 53 i Miejski  Dom Kultury. Przegląd odbył się pod honorowym patronatem Prezydenta  Miasta Białegostoku.