Zdjęcia naszego chóru przedszkolnego

Rok szkolny 2017/2018

Konkurs piosenki " Podlasie muzyką malowane"

W naszym przedszkolu jak co roku miał miejsce konkurs piosenki " Podlasie muzyka malowane". Wzięło w nim też siedmioro dzieci z naszego chóru. Trzy dziewczynki ( Michalina Godlewska, Marysia Kabak i Julia Wojtach) zaśpiewały piosenkę ludową" Oj była babuleńka", a czworo dzieci ( Zuzia Wilczyńska, Wiktoria Murzińska, Tomek Mirghani i Pola Kamińska) piosenkę " Stolica Podlasia". Dziewczynki zdobyły nagrodę.

VIII PODLASKI PRZEGLĄD PIEŚNI PATRIOTYCZNEJ – 25.11.2017

Nasz chór jak co roku bierze udział w wielu przedsięwzięciach o charakterze patriotycznym. Tak było  i w tym roku. Na scenie kina " Ton" zaśpiewaliśmy utwór  " Nasza ojczyzna" i odnieśliśmy sukces. Zajęliśmy I miejsce !

Uroczystość z okazji Dnia Niepodległości 10.11.2017 r

Jak co roku nasze przedszkole organizuje apel niepodległościowy z okazji Święta Niepodległości. Nasz chór uczestniczy w tej uroczystości b. aktywnie zapewniając oprawę muzyczną. W tym roku również   zabrzmiały  w naszym wykonaniu pieśni patriotyczne : o Białymstoku, ziemi rodzinnej , jak i marszałku Piłsudskim, który jest przecież naszym patronem !

" KOCHAM CIĘ MOJA OJCZYZNO"- XVII EDYCJA MIEJSKIEGO KONKURSU PATRIOTYCZNEGO

W konkursie zorganizowanym przez Szkołę Podstawową nr 47 wzięły udział 4chórzystki z grupy najstarszej. Zaprezentowały się wspaniale. Julia Wojtach i Wiktoria Murzińska zdobyły równorzędne nagrody, a Michasia Godlewska i Zuzia Wilczyńska -wyróżnienia.

Przegląd Pieśni Patriotycznej - Młodzieżowy Dom Kultury

Ósmego listopada w Młodzieżowym domu Kultury nasz chór zaprezentował się na przeglądzie organizowanym przez Przedszkole Samorządowe nr 53 i Miejski  Dom Kultury. Przegląd objął owany pod honorowym patronatem Prezydent Miasta Białegostoku.

Pierwsze w nowym roku zajęcia chóralne

Po pierwszych przesłuchaniach do chóru na zajęciach pojawiło się bardzo dużo dzieci (jak widać na załączonych obrazkach). Miejmy nadzieję, że wszyscy dadzą radę umiejętnie wyśpiewywać melodie, wyklaskiwać rytmy, śpiewać równo z innymi, koncentrować się na muzycznych zadaniach. Wspólny śpiew to nie taka łatwa rzecz, ale postaramy się temu podołać i zrobić wszystko, żeby wszyscy do końca roku zostali w naszej " śpiewającej rodzinie"