Pogotowie Ratunkowe - wycieczka

W środę wybraliśmy się na wycieczkę do Woj.Stacji Pogotowia Ratunkowego. Dzięki uprzejmości pana Grzegorza - taty Olka U. mieliśmy możliwość poznania: zasad funkcjonowania placówki, wyposażenia różnych karetek, etapów  prawidłowej resuscytacji  dzieci i dorosłych.                                                           Jedni z nas próbowali sił w roli kierowcy karetki, inni jako wykładowcy (przy tablicy) lub słuchacza. Znaleźli się też chętni, którzy wcielili się w rolę ratownika medycznego wykonując resuscytację na fantomie.                                                                                                                                                       Jeszcze raz dziękujemy panu Grzegorzowi za oprowadzenie nas po placówce i odkrycie tajników swojej pracy.

oddzialy / oddzial_I / blog