"Dzień Babci i Dziadka w naszej grupie"

W styczniu zorganizowaliśmy w naszej grupie przedszkolnej aktywny "Dzień Babci i Dziadka". Chcieliśmy zachęcić babcię i dziadków do wspólnych zabaw z wnukami. Dzieci zaprezentowały program artystyczny tj wiersze , piosenki, a także tańce ludowe i współczesne: Krakowiaka, Maryneczkę, taniec hiszpański w strojach ludowych i w stroju do tańca hiszpańskiego. Oprócz występów, upominku i poczęstunku przygotowaliśmy konkursy oraz zabawy przy muzyce. Na uroczystość przybył do nas sławny piosenkarz pan Janusz Laskowski, który śpiewał wszystkim swoje dawne przeboje. Dziadek Antosia pięknie recytował wiersze i dziękował paniom za przygotowanie dzieci na uroczystość. Przy zabawie był także słodki poczęstunek w postaci dwóch tortów i świeczek, które zdmuchiwały babcie wspólnie z dziadkami. W miłej i serdecznej atmosferze spędziliśmy niezapomniane chwile.

oddzialy / oddzial_IV / blog