"Dzień Wody"

Dnia 9.04.2018r. o godzinie 9.00 obchodziliśmy w grupie „Święto Wody”. Każdy z nas przyniósł wodę mineralna i butelki plastikowe po wodzie, w których później budowaliśmy różne budowle. W tym dniu każde dziecko ubrało się w kolorze wody na niebiesko. Wspólnie z panią wykonaliśmy różne zabawy badawcze z wodą, co pływa, co tonie, co jest ciężkie, a co lekkie, jakie właściwości ma woda i  w jaki sposób powstaje deszcz, śnieg, grad i tęcza, jakie jest krążenie wody w przyrodzie. Bawiliśmy się przy muzyce z chustą animacyjną. W rytm muzyki w kole podawaliśmy sobie butelki z wodą, graliśmy na pustych butelkach wystukując rytm. Na zakończenie odbył się konkurs picia wody, kto najwięcej wypije wody. W miłej i serdecznej atmosferze minął „Dzień Wody”.

oddzialy / oddzial_IV / blog