III Przegląd Chórów Przedszkolnych

" Rozśpiewany Białystok "

Po raz trzeci w Przedszkolu Samorządowym nr 82 odbyło się spotkanie chórów uczestniczących w programie " Rozśpiewany Białystok". Nasz przegląd zaszczyciły swoja obecnością ważne osobistości z władz miasta.

"Wydarzenie w Przedszkolu Samorządowym nr 82 zostało zainagurowane przez Wiolettę Miłkowską, dyrygenta, pedagoga, profesor sztuk muzycznych. Przed białostocką publicznością zaprezentowały się przedszkolne chóry. Dzieci otrzymały pamiątkowe dyplomy i statuetki.

– Takie wydarzenia służą promocji Białegostoku jako centrum kultury i muzyki. To szansa na promowanie uzdolnionych muzycznie dzieci, ich rozwój, pobudzenie wyobraźni – mówi zastępca prezydenta Rafał Rudnicki. – Ma tu także miejsce wymiana doświadczeń między nauczycielami, co wpływa na integrację lokalnego środowiska." ( " Wschodzący Białystok")

chor_zdjecia / 2017-2018