100-lecie Niepodległej Polski

Dnia 9.11.2018 o godz 10 i 15.30 odbyła się Uroczysta Akademia z   okazji 100- lecia Niepodległej Polski, z udziałem w-ce prezydenta Miasta Białegostoku p. Dudzińskim, Kuratora Oświaty p. Jakubowską, żołnierzy ze Związku Piłsudczyków ,rodziców. Na rozpoczęcie serdecznie powitała zgromadzonych gości p. Dyrektor ,powiedziała dlaczego obchodzimy tak ważną dla Polaków Uroczystość, przypomniała postać Wielkiego Polaka, Marszałka Józefa Piłsudskiego, po czym zaprosiła wszystkich do obejrzenia montażu słowno- muzycznego przygotowanego przez gr IV,V i chóru prowadzonego przez p. M. Tichoniuk.  Dzieci deklamowały  patriotyczne wiersze, tańczyły polskie tańce: poloneza, krakowiaka, pięknie śpiewały pieśni patriotyczne.

Zaproszenie

Serdecznie zapraszamy Rodziców na Patriotyczne Śpiewanie, które odbędzie się 9 listopada o godzinie 15.30 w naszym przedszkolu. Na wszystkich miłych Gości czeka słodka niespodzianka - okolicznościowy tort z okazji obchodów 100 - lecia Odzyskania Niepodległości. Serdecznie zapraszamy!

"Złoty październik"

Drodzy Rodzice!

Witamy w przedszkolu

Drodzy Rodzice!

No i koniec roku

Niespodzianka naszych rodziców

Na zakończenie roku szkolnego przygotowaliśmy uroczysty występ, ale okazało się , że nasi rodzice przygotowali dla nas też przedstawienie. Spotkania przygotowawcze , na których odbywały się próby nazywali zebraniami. Przedstawili nam " Królewnę Śnieżkę i siedmiu krasnoludków". Pomysł i wykonanie bardzo nam sie podobały. Oto kilka ujęć z prób.

Wycieczka do sali edukacyjnej " Ognik"

Wycieczka do Krainy Krasnoludków

19.06.2018 r.- spotkanie z żołnierzami

Wczoraj odwiedzili nas niecodzienni goście. Był to wujek Wiktorii i jego brat , którzy przybliżyli nam trudną służbę żołnierską.. Dowiedzieliśmy się , co na co dzień robią żołnierze (gdy nie ma wojny),jakim sprzętem się posługują , czym się odżywiają. Każdy z nas mógł przymierzyć hełm , lub nawet maskę.  Odbyliśmy także musztrę. Mieliśmy małe problemy z kierunkami, ale gdybyśmy poćwiczyli trochę , na pewno byłoby dużo lepiej.

Obserwatorzy przyrody

Wiosna w pełni, więc dużo czasu spędzamy na podwórku. Zwracamy uwagę na zmieniającą się przyrodę. Wybraliśmy się do parku w pobliżu BTL, by   zaobserwować z bliska , co dzieje się w świecie fauny i flory. Wzięliśmy ze sobą lupy, by dostrzec więcej szczegółów , szczególnie u małych żyjątek,takich ,jak mrówki , biedronki, pająki , chrabąszcze itp.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |  ...  | 10 | 11 | 12 |   >>
(wszystkie)