ODDZIAŁ I

Jesteśmy grupą maluszków, to my najmłodsi w przedszkolu! Pierwsze tygodnie już za nami. Niektórzy z nas radzą sobie całkiem dobrze, ale są i tacy, którzy jeszcze bardzo tęsknią za domem. Jednak ciekawość poznania wszystkiego co nowe jest silniejsza od płaczu i łez. Powoli wkraczamy w świat przedszkolaka ...

"Przedszkolaczek"

Już nie karmi mnie mama,

bo potrafię jeść sama.

Umiem bawić się zgodnie.

Umiem zakładać spodnie.

I do przedszkola poszłam,

bo już bardzo urosłam.

Anna Łada-Grodzicka

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krasnoludki na Audycji Muzycznej pt. ,,Co mówią zwierzęta w wigilijną noc''

W dniu 5.12.2019 ,,Krasnoludki'' wspólnie ze starszymi kolegami i koleżankami uczestniczyły w audycji muzycznej pt. ,,Co mówią zwierzęta w wigilijną noc?''. Podczas występu, miały okazję zobaczyć aktorów wcielających się w role zwierząt domowych w muzycznej aranżacji.

Mikołajkowe szaleństwo – wspólne gry i zabawy

6 grudnia w naszym przedszkolu obchodziliśmy Mikołajki. Obowiązywały czerwone stroje i nastroje. Na wszystkie dzieci czekała wspaniała zabawa, mnóstwo konkursów i wesołej muzyki.  Były również drobne mikołajkowe upominki, słodkości dla wszystkich dzieci oraz list od Świętego Mikołaja. Krasnoludki świetnie się spisały podczas grupowych konkurencji i wspólnie wykonały mikołajową czapkę.

,,Krasnoludki'' na teatrzyku pt. ,,Kolędnicy''

W dniu 6.12.2019 Nasze Przedszkole odwiedzili aktorzy ze spektaklem pt. ,,Kolędnicy''. Oprócz aktorów, na scenie wystąpiły przedszkolaki ze starszych grup. ,,Krasnoludki'' miały okazję poznać świąteczne zwyczaje, wspólnie zaśpiewać kolędy i … oczywiście dopingować brawami kolegów i koleżanki na scenie.

,,Jesteśmy już prawdziwymi przedszkolakami''

W dniu 13.11.2019r  w naszej grupie odbyło się Pasowanie na Przedszkolaka. W tym wyjątkowym dniu, ,,Krasnoludki'' po raz pierwszy zaprezentowały rodzicom swoje umiejętności. Po części artystycznej, podczas uroczystego pasowania przez Panią Dyrektor, złożyły przyrzeczenia i stały się prawdziwymi przedszkolakami. Dzieci otrzymały pamiątkowe dyplomy, ołówki oraz prezent-niespodziankę. W nagrodę za trud włożony w przygotowanie części artystycznej i pokonanie tremy przed pierwszym wystąpieniem, które wzbudzało tak wiele emocji, dzieci wspólnie z rodzicami obejrzały spektakl pt. ,,Rodzinka jak malinka''. Zakończeniem tego wyjątkowego dnia była wspólna zabawa i poczęstunek.

,,Dzień Pluszowego Misia''

25.11.2019 r w naszym przedszkolu obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia. W tym dniu ,,Krasnoludki, przybyły do przedszkola ze swoimi ukochanymi misiami, na które czekało wiele atrakcji i wspólnej zabawy. ,,Krasnoludki'' wraz ze swoimi misiami wykonały także pracę plastyczną – misia.

"Poznajemy zwierzęta domowe"

W tym tygodniu rozmawiamy o zwierzętach domowych. Poznaliśmy piosenkę o kotach ,,My jesteśmy kotki dwa'' oraz wiersze ,,Przyjaciel'' B. Formy i ,,List od Azorka'' A Bober. Dzieci dowiedziały się, że w kontaktach ze zwierzętami trzeba zachować ostrożność i przestrzegać zasad higieny. Stworzyliśmy kodeks dobrego opiekuna zwierząt. Dzieci poznały słowo ,,opiekun” i zawód weterynarza. Wykonaliśmy pracę plastyczną za pomocą odciskania stópek namoczonych w farbie. Ależ było zabawy i frajdy! Krasnoludki polubiły nową technikę malowania.

Pasowanie na przedszkolaka

ZAPROSZENIE

Krasnoludki na teatrzyku pt.: "śmieciolandia"

"Nasze piosenki"

Dwa miesiące już za nami. Oto piosenki, których się uczymy.

>> Archiwum grupy I

oddzialy