ODDZIAŁ I

Jesteśmy grupą maluszków, to my najmłodsi w przedszkolu! Pierwsze tygodnie już za nami. Niektórzy z nas radzą sobie całkiem dobrze, ale są i tacy, którzy jeszcze bardzo tęsknią za domem. Jednak ciekawość poznania wszystkiego co nowe jest silniejsza od płaczu i łez. Powoli wkraczamy w świat przedszkolaka ...

"Przedszkolaczek"

Już nie karmi mnie mama,

bo potrafię jeść sama.

Umiem bawić się zgodnie.

Umiem zakładać spodnie.

I do przedszkola poszłam,

bo już bardzo urosłam.

Anna Łada-Grodzicka

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andrzejkowe wróżby

29.11. w wigilię imienin Andrzeja uczestniczyliśmy w andrzejkowych wróżbach. Wraz z dziećmi z grupy IV poznaliśmy niektóre wróżby:kręciliśmy butelką, leliśmy wosk przez dziurkę od klucza, odkrywaliśmy talerzyki, losowaliśmy serduszka z imionami... Wróżby te pozwoliły poznać nam kim może  zostaniemy, co może zdarzyć się  w przyszłości jak również imię ukochanej lub ukochanego.                                                 Ciekawe cz komuś sprawdzą się andrzejkowe przepowiednie?

"Wizyta Pana fotografa"

W środę gościliśmy Pana fotografa, który robił dzieciom zdjęcia świąteczne. Pan fotograf tak polubił nasze „Krasnoludki”, że przy rozkładaniu swojego sprzętu fotograficznego opowiadał nam o nim, pokazał dzieciom jak wygląda aparat i co jest potrzebne do zrobienia dobrego zdjęcia. Dzieci mogły zobaczyć jak wygląda prawdziwa praca fotografa.

"Dzień Pluszowego Misia"

24.11.2017r. swoje święto obchodziła najmilsza i najmiększa zabawka, czyli Pluszowy Miś. Tego dnia każde dziecko przyszło do przedszkola ze swoim pluszowym przyjacielem. Do przedszkola przybyły różne misie: małe, duże, brązowe, szare, a nawet różowe. Każdy miś prezentował się wspaniale i wyjątkowo.  Pluszaki towarzyszyły dzieciom przez cały dzień.

"11 listopada - Święto Niepodległości"

Nasze przedszkolaki niezwykle uroczyście obchodziły Święto Niepodległości.
W tym dniu dzieci poznały symbole narodowe, nauczyły się szacunku do kraju, zrobiły flagę Polski oraz podziwiały występ starszaków, na którym wysłuchały wierszyków i piosenek patriotycznych. Podczas występu zaprezentowały piękną postawę podczas słuchania  Hymnu Polski, a po występie miały możliwość zrobienia zdjęcia z panem przebranym za Marszałka Józefa Piłsudskiego. Ten dzień był dla dzieci bardzo ważny i wyjątkowy, bo dowiedziały się dużo informacji na temat kultury, tradycji i historii naszego kraju.

"Pasowanie na Przedszkolaka"

Pierwszą ważną uroczystość w swoim życiu przeżyły przedszkolaki z grupy I. W czwartkowe popołudnie (9.11.2017r.) Krasnoludki zostały pasowane na przedszkolaków. Podczas uroczystości nie zabrakło wierszyków, piosenek i tańców.  Dzieciom w tym ważnym dniu towarzyszyli rodzice.

"Pasowanie na Przedszkolaka"

Zaproszenie

Jesienne zabawy

Rytmika

Nasze zuchy co tydzień uczestniczą w zajęciach rytmicznych. Zajęcia te dostarczają dzieciom wiele radości, odprężenia, wrażliwości oraz wyzwalają pewność i wiarę w siebie. Podczas rytmiki dzieci śpiewają, tańczą, poznają instrumenty oraz zawsze świetnie się bawią.

Przedszkolne przyjaźnie

Po dwóch miesiącach w przedszkolu można już zauważyć, że nasza grupa bardzo ze sobą się zżyła i polubiła. Pierwsze przyjaźnie dają już o sobie znać. Kacper i Marcin to zgrany duet, a Ola z Olą to super kumpele. Cieszymy się, że nasze dzieci umieją się razem zgodnie bawić. Mamy nadzieje, że tak pozostanie. :)

Kreatywne dzieciaki

Nasze dzieciaki nigdy się nie nudzą. Zawsze mają ciekawe i kreatywne pomysły. Poniżej można zobaczyć Krasnoludki podczas twórczej zabawy.

Pierwszy miesiąc w przedszkolu

I tak minął pierwszy miesiąc pobytu maluszków w przedszkolu. Wrzesień przyniósł nam trochę łez, ale też był pełen zabawy, uśmiechu i radości.  Myślimy,że ten najtrudniejszy czas mamy już za sobą. Niektórym tylko z nas pozostały "małe łzawe" rozstania z rodzicami.

>> Archiwum grupy I

oddzialy