ODDZIAŁ II

WITAMY NA BLOGU GRUPY II - SMERFY

A na początek smerfowy wiersz- hymn

SMERFY

Małe Smerfy z wielkimi sercami,

zawsze chodzą swoimi drogami,

wciąż się uczą, poznają, pracują,

na zabawę też sił nie żałują!

Smerfy dobre nie tylko od święta,

mała buzia wciąż jest uśmiechnięta,

więc lubimy być Smerfusiami,

razem wszystko osiągnąć zdołamy.

Iga Dubiel

I wtedy przyszedł maj...

Dzień Optymizmu

Rytmika

Nasze Smerfy jak w każdy poniedziałek uczestniczą w zajęciach rytmicznych prowadzonych przez Panią Sylwię.  W czasie rytmiki dzieci śpiewają, tańczą  i poznają instrumenty.

Przedszkoliada

Oto nasze dzielne Smerfy, które reprezentowały nasze przedszkole ( i grupę Smerfów również :) ) podczas Przedszkoliady.

Wyjście na spektakl "Palko"

9 Marca mieliśmy okazję kolejny raz wybrać się do Białostockiego Teatru Lalek na spektakl "Palko" . Dzieci poznały historię o chłopcu imieniem Palko. Palko to chłopiec ciekawy świata, który odkrywa go jeżdżąc na swojej ulubionej hulajnodze. Jest bardzo podobny do swoich rówieśników – wesoły, pomocny, koleżeński – z jedną różnicą. Jest odrobinkę nieporadny...:)

Gdy pogoda nie sprzyja

korzystamy jak możemy i spędzamy czas aktywnie! Kiedy za oknem pada i wieje zimny wiatr nie smucimy się i spędzamy miło i wesoło czas podczas zabaw w jednym z naszych ulubionych kącików w przedszkolu!

Zajęcia z logorytmiki

Dwa razy w miesiącu spotykamy się na wesołej zabawie z logorytmiki. Głównym celem tych zabaw jest usprawnianie narządów mowy ale także rozwijanie poczucia rytmu, kształcenie słuchu fonematycznego, zachęcanie do udziału w rozmowie kierowanej i tematycznej oraz doskonalenie koordynacji wzrokowo - słuchowo - ruchowej. To wszystko możemy osiągnąć poprzez zabawy muzyczne, zabawy z instrumentami, ćwiczenia oddechowe i artykulacyjne. A najważniejsze jest to, że zawsze towarzyszy nam dobra zabawa i znakomite humory!!!

Dzień Babci i Dziadka

W przedszkolu wszystkie dni są fajne, ale są dni które są wyjątkowo szczególne. Jednym z nich jest Dzień Babci i Dziadka, który organizowaliśmy 24 stycznia. Bardzo się cieszyliśmy kiedy mogliśmy zaprezentować nasze umiejętności w postaci śpiewania piosenek, recytowania wierszy oraz pokazu tańca!

Zimowe zabawy

Nie mogliśmy przegapić okazji kiedy spadł śnieg i nie wyjść tego dnia na podwórko!

Zabawa choinkowa :)

Co to była za zabawa! We wtorek 16 stycznia całe przedszkole zamieniło się w bajkową krainę.  Tańce, zabawy, konkursy.. każda księżniczka  i każdy super bohater bawił się tego dnia doskonale :)

Wyjście do teatru :)

W czwartek 14 grudnia wybraliśmy się no Białostockiego Teatru Lalek na spektakl pt.: "Ach, jaka cudowna jest Panama". Była to ciekawa  sztuka  o prawdziwej przyjaźni Misia i Tygrysa :)

"Mikołajki"

Dzień Pluszowego Misia

Dziś obchodzimy światowy dzień Pluszowego Misia. 1 czerwca wszystkie dzieci mają swój dzień – Dzień Dziecka. Każdy z nas też obchodzi swoje urodziny, a dzisiaj swój dzień mają pluszowe misie.

Pasowanie :)

Jestem duży
Jestem duży! Byłem mały!
Wróżki mnie zaczarowały!
Jakie wróżki? Dobre wróżki!
I urosły moje nóżki,
I urosły moje ręce,
Włosów też mam chyba więcej.
Patrzcie, jak urosłem cały,
Chociaż byłem taki mały.

11 listopada- Święto odzyskania Niepodległości

Przez cały tydzień uczyliśmy się co znaczy wolność, jak wielkie znaczenie ma ona dla wszystkich Polaków. Poznaliśmy historię odzyskania Niepodległości przez Polskę, a także przypomnieliśmy sobie kim jest Marszałek Józef Piłsudski - patron naszego przedszkola -  bardzo ważna postać w historii naszego kraju.

Jesienne zabawy :)

Pewnego jesiennego dnia wybraliśmy się na spacer w okolicy przedszkola w poszukiwaniu pięknych kolorowych liści. Nie musieliśmy daleko odchodzić, tuż obok przedszkola znaleźliśmy miejsce, w którym nie zabrakło liści do zabawy dla nikogo! Radości co nie miara, taką jesień to lubimy :) Na sam koniec wróciliśmy jeszcze pobawić się na naszym placu zabaw, tam również zabaw z liśćmi nie brakowało :)

Nasze jeże z masy solnej :)

Idzie jeż, idzie jeż,
Może ciebie pokłuć też!

Bo my lubimy tańczyć :)

Piąta Rocznica Nadania Imienia Marszałka Józefa Piłsudskiego

W tym tygodniu świętowaliśmy w naszym przedszkolu piątą rocznicę nadania imienia naszemu przedszkolu- Marszałka Józefa Piłsudskiego.  Z tej okazji wybraliśmy się na spacer na Rynek Kościuszki pod pomnik Marszałka. To był nasz pierwszy tak daleki spacer :)

Pierwsze dni w przedszkolu :)

Kochani Rodzice! Za nami pierwsze dni w przedszkolu :) Wspólnie śpiewamy, tańczymy, bawimy się :) Każdy dzień w przedszkolu jest radosny i wesoły. Poznajemy siebie nawzajem, poznajemy też przedszkole oraz kolegów i koleżanki ze starszych grup. Zobaczcie sami jakie zuchy z nas!

>> Archiwum grupy II

oddzialy