ODDZIAŁ II

WITAMY NA BLOGU GRUPY II - SMERFY

A na początek smerfowy wiersz- hymn

SMERFY

Małe Smerfy z wielkimi sercami,

zawsze chodzą swoimi drogami,

wciąż się uczą, poznają, pracują,

na zabawę też sił nie żałują!

Smerfy dobre nie tylko od święta,

mała buzia wciąż jest uśmiechnięta,

więc lubimy być Smerfusiami,

razem wszystko osiągnąć zdołamy.

Iga Dubiel

"Mikołajki"

Dzień Pluszowego Misia

Dziś obchodzimy światowy dzień Pluszowego Misia. 1 czerwca wszystkie dzieci mają swój dzień – Dzień Dziecka. Każdy z nas też obchodzi swoje urodziny, a dzisiaj swój dzień mają pluszowe misie.

Pasowanie :)

Jestem duży
Jestem duży! Byłem mały!
Wróżki mnie zaczarowały!
Jakie wróżki? Dobre wróżki!
I urosły moje nóżki,
I urosły moje ręce,
Włosów też mam chyba więcej.
Patrzcie, jak urosłem cały,
Chociaż byłem taki mały.

11 listopada- Święto odzyskania Niepodległości

Przez cały tydzień uczyliśmy się co znaczy wolność, jak wielkie znaczenie ma ona dla wszystkich Polaków. Poznaliśmy historię odzyskania Niepodległości przez Polskę, a także przypomnieliśmy sobie kim jest Marszałek Józef Piłsudski - patron naszego przedszkola -  bardzo ważna postać w historii naszego kraju.

Jesienne zabawy :)

Pewnego jesiennego dnia wybraliśmy się na spacer w okolicy przedszkola w poszukiwaniu pięknych kolorowych liści. Nie musieliśmy daleko odchodzić, tuż obok przedszkola znaleźliśmy miejsce, w którym nie zabrakło liści do zabawy dla nikogo! Radości co nie miara, taką jesień to lubimy :) Na sam koniec wróciliśmy jeszcze pobawić się na naszym placu zabaw, tam również zabaw z liśćmi nie brakowało :)

Nasze jeże z masy solnej :)

Idzie jeż, idzie jeż,
Może ciebie pokłuć też!

Bo my lubimy tańczyć :)

Piąta Rocznica Nadania Imienia Marszałka Józefa Piłsudskiego

W tym tygodniu świętowaliśmy w naszym przedszkolu piątą rocznicę nadania imienia naszemu przedszkolu- Marszałka Józefa Piłsudskiego.  Z tej okazji wybraliśmy się na spacer na Rynek Kościuszki pod pomnik Marszałka. To był nasz pierwszy tak daleki spacer :)

Pierwsze dni w przedszkolu :)

Kochani Rodzice! Za nami pierwsze dni w przedszkolu :) Wspólnie śpiewamy, tańczymy, bawimy się :) Każdy dzień w przedszkolu jest radosny i wesoły. Poznajemy siebie nawzajem, poznajemy też przedszkole oraz kolegów i koleżanki ze starszych grup. Zobaczcie sami jakie zuchy z nas!

>> Archiwum grupy II

oddzialy