ODDZIAŁ II

WITAMY NA BLOGU GRUPY II - SMERFY

A na początek smerfowy wiersz- hymn

SMERFY

Małe Smerfy z wielkimi sercami,

zawsze chodzą swoimi drogami,

wciąż się uczą, poznają, pracują,

na zabawę też sił nie żałują!

Smerfy dobre nie tylko od święta,

mała buzia wciąż jest uśmiechnięta,

więc lubimy być Smerfusiami,

razem wszystko osiągnąć zdołamy.

Iga Dubiel

Wrześniowe przygody

W trzecim tygodniu września rozmawiałyśmy z dziećmi na temat bezpieczeństwa. Uczyliśmy się jak bezpiecznie zachowywać się na ulicy, na drodze, na placu zabaw i w zetknięciu ze zwierzętami. Rozmawialiśmy o tym do czego służą światła, jak wygląda przejście dla pieszych i dlaczego należy przed nim się rozglądać. We wtorek 18 września dzieci poszły na spacer, aby dokładniej przyjrzeć się skrzyżowaniu ze światłami. A w czwartek 20 września gościliśmy mamę Sabinki, która powiedziała nam wiele ciekawych informacji na temat malarstwa. Poznaliśmy też numery alarmowe i ćwiczyliśmy rozmowę z dyspozytorem. To był ciekawy tydzień!

Październikowe uśmiechy z Dr Clownem

Witamy w przedszkolu

Już wrzesień za nami. Wasze dzieci już coraz lepiej czują się w środowisku przedszkolnym. Niektóre dzieci są bardzo wrażliwe nawet na najmniejsze zmiany (kilku nowych kolegów, sala, miejsce w szatni, nowe panie). Trudna może okazać się wakacyjna przerwa, kiedy dzieci miały nieograniczony czas na zabawę, a rodzice (opiekunowie) poświęcali swoim pociechom dużo uwagi, może nie chcieć podporządkować się zasadom przedszkolnym. Warto dziecko zachęcać, budzić jego ciekawość odnośnie zajęć przedszkolnych, a przede wszystkim jak najwięcej chwalić, kiedy przynajmniej stara się wejść do sali bez płaczu.

>> Archiwum grupy II

oddzialy