ODDZIAŁ III

Witamy na blogu naszej grupy!

Bo jesień jest super!!!

Korzystamy z każdego słonecznego i ciepłego dnia, aby wyjść na plac przedszkolny lub spacer. A jesienią też jest fajna zabawa zwłaszcza w szeleszczących i kolorowych liściach!

Warsztaty muzyczne :Drzwi do świata muzyki"

Pewnego pięknego dnia wybraliśmy się do Opery i Filharmonii Podlaskiej na szczególne warsztaty. Warsztaty szczególne bo pełne dźwięków, rytmów i muzyki! Było mnóstwo wrażeń i zachwytów!

Wycieczka do Białostockiego Muzeum Wsi

Właśnie na taką wycieczkę pojechały dzieci, których rodzice aktywnie uczestniczyli w zajęciach z grantu "Z muzyką za pan brat". Mogliśmy zobaczyć wiele atrakcji, których dziś  już nie zobaczymy, min: pracę kowala, pszczelarza, gospodyni robiącej masło. Wrażenie zrobiły na nas ptaki:  sowa Oskar i sokół Marysia:) Cała wycieczka zakończyła się ogniskiem.

Pora na witaminki!

A te najlepsze znajdziemy w słodkich, pysznych owocach. Żeby nie było nudno zrobiliśmy fantastyczne szaszłyki owocowe. Jak wiadomo najbardziej smakują te, które zrobi się własnoręcznie!

Eksperymentów czas!

Dzisiejszego dnia to się działo! Kiedy zobaczyliśmy na stole tyle ciekawych rzeczy to wiedzieliśmy, że będzie ciekawie! Dowiedzieliśmy się, że zabarwienie wody zależy od jej temperatury a płyny układają się w zależności od ciężaru. Ale gdy zobaczyliśmy, że balon pompuje się od płynu to byliśmy pełni wrażeń! Nasze miny mówią same za siebie!

To nie pomyłka - przedszkole i piłka!

Pod takim hasłem w naszym przedszkolu zostały zorganizowane zajęcia pokazowe z piłki, które od dłuższego już czasu prowadzi pan Tomasz Koniczek. To nie tylko świetna zabawa ale jak wiadomo samo zdrowie!!!

Wycieczka do Teatru

Pięknego wrześniowego dnia wybraliśmy się do Białostockiego Teatru Lalek na spektakl pt.: "Szpak Fryderyk". Bardzo lubimy teatrzyki zarówno te w przedszkolu jak i na zewnątrz. Sztuka podobała nam się tak bardzo, że wystarczy popatrzeć na nasze uśmiechnięte buźki!

Sprzątanie świata

Tak jak wszyscy dbający o ekologię także i my wzięliśmy udział w akcji: :Sprzątanie świata". Doskonale wiemy, w jakie worki posegregować odpady bo pilnie słuchamy tego, czego uczą nas nasze panie. Zobaczcie, jak czysto wokół nas!

Wrześniowi jubilaci

Nowy rok przedszkolny swoimi urodzinami rozpoczęła Julia, Kasia, Jaś i Oskar. Bardzo ucieszyliśmy się z tego powodu, że mogliśmy złożyć im życzenia i poczęstować się słodkościami. Lubimy takie radosne grupowe dni!

To my!

Nowy rok przedszkolny już się zaczął a u nas w sali jest bardzo wesoło! Pomimo deszczowej pogody uśmiechy nie schodzą z naszych buziek! Jest tylu fajnych kolegów i koleżanek a pomysłów na zabawę jeszcze więcej! Tylko popatrzcie:)

Pierwsze dni w przedszkolu

Początki początkami ale nie samą zabawą dzieci żyją i trzeba się wziąć za naukę! Tylko popatrzcie, jak sprawnie nam wychodzi układanie w całość pociętego obrazka oraz układanie zabawki z klocków w kształcie figur geometrycznych. Przecież my je doskonale znamy! A pomysłów do tego nam nie brakuje:)