ODDZIAŁ III

Witamy na blogu naszej grupy!

Zawody sportowe

Rybki Nemo dzielnie walczyły podczas zawodów sportowych na placu przedszkolnym. Poniżej przedstawiamy dowód :)

Obchody Dnia Dziecka

W tym roku w trakcie trwania obchodów dnia Dziecka odwiedziliśmy Krainę Smyka, mieliśmy słodką ucztę a także mini dyskotekę humory wszystkim dopisały.

Galeria Sleńdzińskich

Nasze Rybki Nemo w miesiącu maju brały udział w warsztatach plastycznych prowadzonych przez plastyków z galerii Sleńdzińskiej.

Dzień Mamy

Pewnego majowego popołudnia w naszej grupie odbył się Dzień Mamy. Zapraszamy do zapoznania się z foto-relacją.

Zajęcia otwarte

W dniu 22.03 odbyły się w naszej grupie zajęcia otwarte z udziałem rodziców. Odkrywaliśmy na nich wspólnie oznaki wiosny oraz wykonaliśmy prace plastyczne o tematyce wiosennej. Dziękujemy wszystkim rodzicom za wspólnie spędzony czas.

Zabawy w teatr

Nie jeden rodzic o tym wie, że dzieci najlepiej potrafią opowiadać bajki. Pewnego kwietniowego dnia nasze pociech miały okazję tę umiejętność poćwiczyć zamieniając się na moment w prawdziwych aktorów.

Zabawy matematyczne

W ramach zajęć dydaktycznych nasze Rybki Nemo przeliczały elementy zbiorów, tworzyły ciekawe kompozycje przestrzenne i grupowały nakrętki według tych samych cech. Zabawa były udana.

Wyjście do kina

Dzięki uprzejmości pani dyrektor oraz Rady Rodziców nasze pociechy mogły wybrać się do kina Helios na film pt.: " Był sobie pies". Zapraszamy do obejrzenia Nas podczas oczekiwania na film

Galeria Sleńdzińskich

Już po raz kolejny wybraliśmy się do galerii Sleńdzińskich na warsztaty plastyczne pod okiem znakomitych fachowców nasze Rybki uczyły się nowatorskiej techniki plastycznej. Prace wszyscy zainteresowani mogą zobaczyć na wystawie na naszej tablicy w szatni.

Dzień Babci i Dziadka

Pewnego styczniowego popołudnia odwiedzili naszą grupę znakomici goście. Nasze  kochane i niezastąpione babcie wraz z dziadkami. Rybki Nemo przygotowały na tą okazję występ artystyczny i drobny upominek. Zapraszamy do krótkiej  foto-relacji ze spotkania.

Bal Karnawałowy

W piękny zimowy dzień nasze dzieciaczki wzięły udział w ważnym wydarzeniu w balu karnawałowym pt.: " Kraina Lodu". Wszystkim rybkom humorki dopisywały tego dnia.

Zabawa Mikołajkowa

Nasze Rybki Nemo wraz z innymi grupami z naszego przedszkola obchodziły Mikołajki. Tego dnia nie mogło zabraknąć wspólnych zabaw, rysunków i tańców. Był też mały prezent dla dzieci jak również słodka niespodzianka.

Warsztaty plastyczne- Galeria Sleńdzińskich

Przedstawiamy naszą wizytę w galerii Sleńdzińskich. Gdzie wzięliśmy udział w warsztatach plastycznych pod czujnym okiem specjalistów. Udało nam się stworzyć piękne prace o tematyce zimowej.

Wieżowce - zajęcia architektoniczne

Mały Polak zajęcia programu edukacyjnego organizowanego przez Instytut Pamięci Narodowej

W dniu 17. 11 nasze Rybki Nemo mogły wziąć udział w zajęciach edukacyjnych pt: " Mały Polak" prowadzonych przez historyków z Instytutu Pamięci Narodowej w Białymstoku. Nasze pociechy oglądały prezentacje multimedialną na temat symboli narodowych, wspólnie wykonały flagę Polski jak również wzięły udział w quzie o Polsce . Na koniec otrzymaliśmy opaski jak również grę edukacyjną pt: " Polak Mały".

Malowanie muzyki

Pewnego ranka postanowiliśmy zadbać o naszą ekspresje plastyczną. W związku z tym wykonaliśmy pracę plastyczne inspirowane muzyką. Za pomocą pędzla i farby malowaliśmy słuchany utwór. Zapraszam do obejrzenia foto-relacji

Dzień Pluszowego Misia

W dniu 25.11 obchodziliśmy w ramach programu Optymistyczne Przedszkole obchody "Dnia Pluszowego Misia". Podczas trwania imprezy dzieci dowiedziały się skąd pochodzi Miś, mogły wspólnie ze swoimi pluszowymi przyjaciółmi tańczyć i świętować tak ważny dzień dla Misia. Zabawa była udana

Wycieczka na Stadion Miejski

Pewnego wtorkowego przedpołudnia udaliśmy się na Stadion Miejski. Mogliśmy zobaczyć dzięki uprzejmości osób tam pracujących miejsca niedostępne na co dzień. Byliśmy w szatni piłkarzy, na murawie nawet wychodziliśmy na nią jak prawdziwe gwiazdy sportu Humory wszystkim dopisywały:)

Spotkanie z panią policjant

W minioną środę odwiedziła nas pani policjantka z wydziału ruchu drogowego młodsza asp. pani Edyta Wilczyńska. Dzieci wspólnie z panią powtórzyły wiadomości o ruchu drogowym w prezencie od pani policjant dzieci otrzymały odblaski do kurtek. Wspólnie w ramach podziękowań dzieciaczki zaśpiewały pani policjant piosenkę o ruchu drogowym. Serdecznie dziękujemy za odwiedziny:)

Galeria Sleńdzińskich

Nasze Rybki Nemo miały możliwość zwiedzania galerii Sleńdzińskich. Poznały dzieła artysty. Jego obrazy i rzeźby. Zapraszamy do obejrzenia foto-relacji

Szaszłykowy zawrót głowy

Gimnastyka dobra sprawa

Czwartkowy poranek Rybki Nemo spędziły na sali gimnastycznej. Pomimo deszczowej pogody panującej za oknami humorki wszystkim Rybkom dopisywały. Ćwiczyliśmy dzielnie i sprawnie.

Cała Polska czyta dzieciom

Zajęcia architektoniczne

W dniu 04.10.2016r. (wtorek) w naszej grupie odbyły się zajęcia architektoniczne pt.: " Budowle Białegostoku". Nasze dzieciaczki mogły poczuć się jak prawdziwi architekci tworząc makietę ratuszu. Zabawa była udana.

Sprzątanie świata

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka

W naszym przedszkolu tego dnia panowała radosna atmosfera, ponieważ dzieci z najmłodszych grup świętowały Dzień Przedszkolaka. Było mnóstwo wspaniałej zabawy oraz uśmiechu na naszych buziach!

>> Archiwum grupy

oddzialy