ODDZIAŁ III

Witamy na blogu naszej grupy!

OGŁOSZENIE

Informujemy, że w dniu

Urodziny Przemka

To jest dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej!

Poznaliśmy Prawa Dziecka

20.11. obchodzimy Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka.  W tym roku mija 30 lat od uchwalenia najważniejszego dokumentu stanowiącego o prawach najmłodszych.

Urodziny Huberta

Życzenia  składają Panie i Rybki

"Lekcja o Marszałku w bibliotece"

Czy to duży,

Urodziny Martynki

Niech szczęście i radość
w Twoim sercu gości,
A każdy poranek niesie
same  przyjemności

Z wizytą w Komendzie Miejskiej Policji

To dobrze i pożytecznie spędzony czas, bo dzieci przypomniały sobie zasady ruchu drogowego, utrwaliły numery alarmowe i dowiedziały się wielu ciekawych rzeczy na temat pracy policjanta. Każdy mógł też zobaczyć, czy do twarzy mu w mundurze.smiley

Ratujemy kasztanowce

Dzieci lubią jesienne zabawy z liśćmi. Połączyliśmy przyjemne z pożytecznym, bo wzięliśmy udział w ekologicznej akcji "Ratujmy Kasztanowce".

Wizyta w Teatrze Lalek

We wrześniu Rybki wybrały się na wycieczkę do Teatru Lalek, aby obejrzeć spektakl pt.: „Pan Brzuchatek”. To bajka adresowana do najmłodszych widzów. Przedszkolaki z niezwykłym zainteresowaniem obejrzały przedstawienie. Aktorzy, lalki, prawdziwa scena oraz muzyka przyciągały uwagę przedszkolaków i wywołały na wielu twarzach prawdziwy zachwyt.

Galeria im. Sleńdzińskich a w niej my mali artyści

Pierwszego października wybraliśmy się do Galerii im. Sleńdzińskich. Tam dzieci tworzyły piękne jesienne muchomory, które przez pewien czas będą ozdobą naszej sali. Po zajęciach przedszkolaki z radością przywitały jesienne liście na naszym podwórku. My Rybki lubimy piękną złotą jesień. :)

Wyjście pod pomnik Marszałka J. Piłsudskiego

Jedzie, jedzie na Kasztance