ODDZIAŁ IV

Witajcie! Na naszym blogu :) Zapraszamy do odwiedzania nas i czytania naszych wpisów.

Urodziny Adama

Na początku lutego Adam obchodził 6 urodziny! wszyscy życzyliśmy mu dużo zdrówka i radości!

Teatr Lalek

Na początku lutego wybraliśmy się do BTLu na spektakl pt.: "Czerwony Kapturek". Było wiele śmiechu i radości!

Święto Babci i Dziadka :)

Za nami cudowny dzień - Święto Babci i Dziadka :) Tego dnia zaprosiliśmy wszystkie kochane babcie i kochanych dziadków na wspólne świętowanie. Dziadkowie wysłuchali wierszy, piosenek oraz przyglądali się tańcom zaprezentowanym przez dzieci. Po uroczystej inscenizacji zaprosiliśmy dziadków na słodki poczęstunek.

Kiedy tylko

Kiedy tylko dopisuje nam pogoda, wychodzimy na podwórko i bawimy się na placu lub spacerujemy. Ale my najbardziej lubimy białe szaleństwo!!! Niech żyje zima!

Bohaterowie balu

Nadszedł w końcu ten upragniony przez wszystkich dzień - dzień balu karnawałowego w przedszkolu! Na tę okazję każdy z nas przebrał się w ......No właśnie, odgadnijcie sami!

My się śniegu nie boimy :)

Szopki bożonarodzeniowe

W piękny styczniowy dzień wybraliśmy się do Centrum Konferencyjno - Wystawienniczego obejrzeć szopki bożonarodzeniowe. Byliśmy pełni podziwu materiałom, z których były wykonane szopki: papier, drewno, słoma, piernik, makaron i chleb. Była też wystawa aniołów, które bardzo nam się spodobały.

Białystok moje miasto

Lubimy spacery o każdej porze roku! Zima także nam nie straszna. Ostatnio spacerowaliśmy po Rynku Kościuszki i dowiedzieliśmy się wielu ciekawostek o naszym patronie:)

Zimowe inspiracje plastyczne

Chętnie rysujemy, kolorujemy, wyklejamy i mnóstwo świetnych pomysłów na każdy dzień mamy!

Zimowa gimnastyka

Gdy na dworze siarczysty mróz i nie mamy okazji do pobiegania na placu zabaw wówczas chętnie w naszej sali się ruszamy: wykonujemy ćwiczenia gimnastyczne, ruchowe przy muzyce a także sprawnościowe! Zawsze znajdziemy pomysł na dobrą zabawę!

Puzzle z Patronem

Nasz patron Marszałek Józef Piłsudski często towarzyszy nam w omawianych przez nas treściach edukacyjnych. Dzięki pani Milenie Wysockiej, edukatorowi Galerii im. Sleńdzińskich, mogliśmy ułożyć puzzle z Marszałkiem ale za to jakich rozmiarów!

Pierniki

Zima to czas, w którym najlepiej ze wszystkich ciasteczek smakują właśnie pierniczki! My mieliśmy okazję samodzielnie ozdabiać takie pierniki pod okiem instruktora cukiernika! pomysłów nam nie brakowało!

Galeria im. Sleńdzińskich

Zima to piękna pora roku ale jak widać, nie zawsze musi być ukazana wyłącznie w bieli i błękicie. My w galerii stworzyliśmy własne choinki zimowe a barw na tych zajęciach królowało wiele!

Urodziny

Nowy rok powitał nas urodzinami Dominika i Bruna, którzy właśnie skończyli 6 lat! Wszystkie dzieci i panie życzyły im wszystkiego najlepszego i oczywiście 100 lat!

Dzień Babci i Dziadka

Serdecznie zapraszamy wszystkie Babcie i Dziadków na wspólne świętowanie, które odbędzie się 4 lutego ( poniedziałek ) o godz. 15.00 w sali Kubusiów Puchatków. Jednocześnie prosimy rodziców o pomoc w przygotowaniu poczęstunku. Dziękujemy!

Teatr Lalek

Nowy Rok rozpoczęliśmy kulturalnie bo wybraliśmy się do Teatru Lalek na spektakl pt.: "Obrazki z wystawy". Po spektaklu odbyło się spotkanie z aktorami występującymi w tym przedstawieniu.

Świąteczne śpiewanie

Miło jest pośpiewać kolędy w gronie rodzinnym. My oprócz kolęd poznaliśmy też pastorałkę i piosenkę o choince. Zaśpiewajcie razem z nami!

OGŁOSZENIE

Zaproszenie

Serdecznie zapraszamy Rodziców na Spotkanie Wigilijne,  które odbędzie się dnia 20 grudnia 2018 r. o godz. 15.30.

Świąteczne Życzenia

"...Cicha noc, święta noc, pokój niesie ludziom wszem..."

Grudniowy czas

Grudzień to wyjątkowy czas, czas oczekiwania na narodziny Jezusa Chrystusa. Każdy człowiek w wyjątkowy dla siebie sposób przygotowuje się do tego święta i przeżywa je na własny sposób. My także bardzo lubimy ten wyjątkowy czas, jego nastrój powoduje, iż jesteśmy dla siebie lepsi, milsi:)

Co słychać w listopadzie

Listopad także za nami a działo się w nim bardzo dużo! W związku z listopadowymi świętami rozmawialiśmy na następujące tematy:

OGŁOSZENIE

Co ciekawego w październiku

Czas w przedszkolu mija bardzo szybko. Niedawno szykowaliśmy się na upragnione wakacje a tu drugi miesiąc w przedszkolu już za nami!

Wrzesień już za nami :)

>> Archiwum bloga