ODDZIAŁ IV

Witajcie! Na naszym blogu :) Zapraszamy do odwiedzania nas i czytania naszych wpisów.

Andrzejkowe wróżby

W przeddzień imienin Andrzeja zorganizowaliśmy w naszej grupie andrzejkowe wróżby na które zaprosiliśmy naszych najmłodszych przedszkolaków z grupy "Krasnoludki", aby i one mogły zobaczyć o co z tymi wróżbami chodzi? Dzieci dowiedziały się z wróżb, jakie zawody w przyszłości na nie czekają oraz z przestróg, na co mają uważać. Najbardziej ucieszyła dzieci wróżba z lanego wosku a dzięki otrzymanym "figurkom" woskowym mogły pobudzić swoją wyobraźnię.

Optymistyczny Sejm Dziecięcy

23 listopada w naszym przedszkolu odbyły się obrady Sejmu Dziecięcego. Tego dnia dzieci z najstarszych grup objęły funkcję posłów i posłanek, Marszałka i Wicemarszałków Sejmu. A to wszystko po to, ażeby powstała "Uchwała o zachowaniu się dzieci w przedszkolu". Dzięki niej cała społeczność przedszkolna będzie wiedziała, jakie zachowania w przedszkolu są słuszne a jakie nie. Ustawa ta podpisana własnoręcznie przez Marszałka Sejmu Kingę Truchel będzie umieszczona w holu przedszkola i obowiązuje przez cały rok.

Zdrowe kanapki

Tego dnia w naszej grupie było kolorowo ale przede wszystkim zdrowo ponieważ robiliśmy kanapki z dodatkiem różnych warzyw. Smakowały wyśmienicie tym bardziej, że zrobiliśmy je samodzielnie! Zobaczcie tylko jakie są uśmiechnięte!

Fundacja "Pomóż im"

Dnia 19.10.2017r. o godzinie 13.15 do naszego przedszkola przybyła pani z Fundacji "Pomóż im" z Hospicjum. Oglądaliśmy film rysunkowy i pani nam wytłumaczyła w jaki sposób pomagać ludziom chorym.

"Zaczarowany ołówek"

W naszej grupie większa część dzieci uczęszcza na koło plastyczne, na którym można poznać wiele ciekawych technik. A oto nasz prace,lubimy malować, rysować, a także wykonywać prace przestrzenne.

Teatrzyk Narwal pt." Zapasy wiewiórki Basi

Dnia 10.10.217r. oglądaliśmy w przedszkolu teatrzyk pt. " Zapasy wiewiórki Basi". Bardzo podobała nam się piękna inscenizacja utworu oraz gra aktorów z Teatru Lalek. W miłej atmosferze spędziliśmy ten dzień.

"Dzień Nauczyciela"

14 października 2017 r. obchodziliśmy Dzień Edukacji Narodowej. W tym dniu uroczyście powitaliśmy grono pedagogiczne tańcem i piosenką. Na zakończenie złożyliśmy paniom najserdeczniejsze życzenia oraz laurkę z kwiatkiem.

"V Rocznica Obchodów Nadania imienia Marszałka Józefa Piłsudskiego"

Nasza grupa zawsze pamięta o naszym patronie, Marszałku Józefie Piłsudskim ,uczymy się wierszy i piosenek patriotycznych , wiemy kim był Marszałek Józef Piłsudski.

"Spotkanie z policjantkami z Komendy Wojewódzkiej"

Dnia 03.10.2017r. odbyło się spotkanie z policjantkami Ruchu Drogowego z Komendy Wojewódzkiej. Uczyliśmy się zasad zachowania się na jezdni oraz czynnie uczestniczyliśmy w zajęciach przygotowanych przez panie.

"Królowa grupy"- urodziny Ali

Dziś w naszej grupie Ala została królową grupy IV - ukończyła pięć lat. Życzymy jej dużo uśmiechów na twarzy, radości, zdrowia, a także samych słonecznych dni.

Zabawy z figurami geometrycznymi

Na zajęciu po południu lubimy układać z figur geometrycznych różne kompozycje, obrazki, łączyć w całość, poprzez sprawność manualną wyrabiamy wyobraźnie przestrzenną.

Witamy

Serdecznie witamy w naszym przedszkolu, w roku szkolnym 2017/18.Wakacje już minęły,wszyscy wypoczęliśmy i wróciliśmy do naszego przedszkola. Zaczęły się zajęcia i zabawy w naszej grupie.Lubimy chodzić do przedszkola, uczyć się liczyć i poznawać litery .Nasza grupa to Kubusie Puchatki 5-6 latki,w niej są łasuchy co lubią jeść i niejadki. Wspólnie z panią ułożyliśmy Kodeks Grupy, jak powinniśmy zachować się w przedszkolu. Każdy z nas podpisał się swoim imieniem.

>> Archiwum bloga

oddzialy