ODDZIAŁ IV

Witajcie! Na naszym blogu :) Zapraszamy do odwiedzania nas i czytania naszych wpisów.

Warsztaty w galerii

10.12.2019r. we wtorek byliśmy na warsztatach plastycznych w Galerii Sleńdzińskich.                       Tam odczuliśmy namiastkę atmosfery zbliżających się świąt tworząc świąteczną gałązkę.

Spacer na Rynek Kościuszki

Po zajęciach w galerii wybraliśmy się na spacer na Rynek Kościuszki. Zobaczcie co tam widzieliśmy...

Mikołajki

W piątek 6.12.2019 r. w naszym przedszkolu  odbyły się Mikołajki. Mikołajki to nie tylko dzień prezentów, ale też dzień zabaw i śmiechu. Zobaczcie sami!

Optymistyczny Sejm

Dzień Pluszowego Misia

W dniu 25.11.2019r. obchodziliśmy Światowy Dzień Pluszowego Misia.
Tego dnia każde dziecko przyszło do przedszkola ze swoim małym lub dużym przyjacielem Misiem. Przedszkolaki zostały zaproszone do wspólnej zabawy w misiowej krainie. Dla dzieci w tym dniu przygotowano wiele atrakcji: pląsy, poznały historię święta, bawiły się przy piosenkach,  Wykonały prace plastyczno - techniczne.

Łańcuch przyjaźni

20.11. obchodzimy Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka.  W tym roku mija 30 lat od uchwalenia najważniejszego dokumentu stanowiącego o prawach najmłodszych.

Komisariat Młodego Policjanta

W poniedziałkowe popołudnie wzięliśmy  udział w zajęciach dydaktycznych w Komendzie Miejskiej Policji w Białymstoku. W czasie zajęć został przybliżony nam zawód policjanta, utrwaliliśmy numery alarmowe oraz przypomnieliśmy sobie zasady bezpieczeństwa podczas przechodzenia przez ulice.

Ratujmy kasztanowce

"Bez kasztanowców trudno wyobrazić sobie czas matur, jesień, wyprawy po rude kulki. Jednak od wielu lat te drzewa chorują". W związku z tym w środę 23.10. włączyliśmy się do akcji " Ratujmy kasztanowce". "Polega ona na systematycznym grabieniu i uprzątaniu opadłych liści kasztanowców. To ważne, bo własnie wewnątrz liści tych drzew zimują osłonięte kokonem poczwarki szrotówka kasztanowcowiaczka. Usuwanie opadłych liści ma istotne znaczenie dla poprawy kondycji zdrowotnej kasztanowców poprzez eliminację szkodników. Zapakowane w specjalne worki liście zostaną odebrane przez specjalne służby i zutylizowane".  Zaopatrzeni w łopatki, grabki, papierowe worki i rękawice jednorazowe wyruszyliśmy w pobliże ul. Piłsudskiego, gdzie wszyscy od razu wzięliśmy się do pracy, by ratować kasztanowce.

Rodzice czytają dzieciom

We wrześniu mama Ani rozpoczęła  w tym roku szkolnym cykl "Rodzice czytają dzieciom". Przeczytała nam jedną z przygód Reksia. Dziękujemy p. Monice i zapraszamy kolejnych Rodziców.

Galeria Sleńdzińskich

8 października byliśmy na pierwszych w tym roku szkolnym zajęciach plastycznych w galerii , w której zawitała jesień. Zobaczcie sami.

Jesienne zabawy na placu

Wyjście pod pomnik Marszałka Józefa Piłsudskiego

Nasze jubilatki:Maja A, Anastazja i Laura B

Najlepsze życzonka pięknego w życiu słonka