ODDZIAŁ V

Zapraszamy do odwiedzania naszego bloga

Konkurs recytatorski "Świat dziecka"

Ala Sz. i Zuri Sz. wzięły udział w konkursie recytatorskim pt.: "Świat dziecka". Obie zaprezentowały wiersze z  literatury dziecięcej. Obie dziewczynki zdobyły nagrody. Gratulujemy!

Konkurs Plastyczny "Marszałek Piłsudski oczami dziecka"

19 marca 2019r. podczas uroczystości z okazji imienin naszego patrona Marszałka Józefa Piłsudskiego nasza koleżanka Kasia K. zdobyła nagrodę w konkursie plastycznym. Serdecznie gratulujemy naszej koleżance!

Praca domowa

Odrobiliśmy pracę domową zadaną przez Panią Ewę w szkole.

Wycieczka do szkoły

Nasze sześciolatki mogły po raz pierwszy poczuć się jak uczniowie. Brały udział w lekcji prowadzonej przez panią Ewę. Odpowiadały na pytania i wykonywały zadania siedząc w ławkach. Za aktywny udział w lekcji zostały nagrodzone medalem.

Wizyta w bibliotece

Nasze dzieci zapoznały się z miejscem w szkole gdzie będą mogły wypożyczać książki.

Obchody 100- lecia niepodległości Białegostoku

Wczoraj nasza grupa uczestniczyła w obchodach 100-lecia niepodległości naszego miasta, które odbyły się pod pomnikiem J. Piłsudskiego i przy ratuszu.

Dzień Babci i Dziadka

Wystawa szopek

18 stycznia udaliśmy się na wystawę szopek bożonarodzeniowych do Centrum Konferencyjno - Wystawienniczego. Wszystkie były bardzo ciekawe a niektóre wręcz interesujące bo wykonane z ciekawych materiałów. Po wystawie obejrzeliśmy ciekawe miejsca naszego miasta.

Zabawy na śniegu

"Dzień Babci i Dziadka"

Zaproszenie

Wyjście do teatru

4 stycznia byliśmy w Teatrze Lalek na spektaklu "Obrazki z wystawy". Po spektaklu odbyło się spotkanie z aktorami.

"Życzenia"

Na zbliżające się Święta pragniemy złożyć życzenia. Przeżywania Bożego Narodzenia w zdrowiu, radości
i ciepłej rodzinnej atmosferze . Kolejny zaś Rok 2019 niech będzie czasem pokoju oraz realizacji osobistych zamierzeń.

"Zaproszenie"

Serdecznie zapraszamy rodziców na:

"Literki i cyferki to dla nas problem niewielki"

Dzieci sześcioletnie poznały litery:

100-lecie Niepodległej Polski

Dnia 9.11.2018 o godz 10 i 15.30 odbyła się Uroczysta Akademia z   okazji 100- lecia Niepodległej Polski, z udziałem w-ce przewodniczącego Rady Miasta, żołnierzy ze Związku Piłsudczyków, przedstawicieli Towarzystwa Grodna i Wilna, rodziców. Na rozpoczęcie serdecznie powitała zgromadzonych gości p. Dyrektor ,powiedziała dlaczego obchodzimy tak ważną dla Polaków Uroczystość, przypomniała postać Wielkiego Polaka, Marszałka Józefa Piłsudskiego, po czym zaprosiła wszystkich do obejrzenia montażu słowno- muzycznego przygotowanego przez gr IV,V i chóru prowadzonego przez p. M. Tichoniuk.  Dzieci deklamowały  patriotyczne wiersze, tańczyły polskie tańce: poloneza, krakowiaka, pięknie śpiewały pieśni patriotyczne.

Zaproszenie

Serdecznie zapraszamy Rodziców na Patriotyczne Śpiewanie, które odbędzie się 9 listopada o godzinie 15.30 w naszym przedszkolu. Na wszystkich miłych Gości czeka słodka niespodzianka - okolicznościowy tort z okazji obchodów 100 - lecia Odzyskania Niepodległości. Serdecznie zapraszamy!

"Złoty październik"

Drodzy Rodzice!