ODDZIAŁ V

Zapraszamy do odwiedzania naszego bloga

Audycja muzyczna "O smutnym molu i wesołym durze"

Warsztaty plastyczne

Na pierwszych, w tym roku szkolnym warsztatach plastycznych w Galerii im. Sleńdzińskich dzieci wykonały "Martwą naturę". Wszystkie prace rodzice będą mogli obejrzeć na wystawie w przedszkolu.

Spotkanie z Policjantkami

Okazało się, że dzieci wszystko wiedzą na temat bezpiecznego przechodzenia przez ulicę. Miłą pamiątką z tego spotkania są odblaski, które wszyscy dostali od pań policjantek.

Jesień w skansenie

W piątek dzieci z naszej grupy uczestniczyły w wycieczce do Podlaskiego Muzeum Kultury Ludowej w Osowiczach. Zorganizowana była ona dla dzieci z chóru i tych, które w ubiegłym roku uczestniczyły wraz z rodzicami w zajęciach muzycznych (z tzw. grantu). Nasi przedszkolacy mieli okazję poznać pracę kowala, kołodzieja, wikliniarza, mogły same ubijać masło oraz zrobić świecę woskową. Dużą atrakcją był też spotkanie z sową Oskarem i sokołem Marysią i ich opiekunami. Uwieńczeniem wycieczki było ognisko, gdzie dzieci same upiekły przywiezione ze sobą kiełbaski

Urodziny Adama

Tym razem "Sto lat" śpiewaliśmy Adasiowi. Były też laurki, życzenia i poczęstunek.

"Nasz patron"

Z okazji piątej rocznicy nadania przedszkolu imienia Marszałka Józefa Piłsudskiego wybraliśmy się z kwiatami na wycieczkę pod pomnik naszego patrona,

Urodziny Zuzi

Wszystkie dzieci lubią  urodziny.  Każdy , kto je obchodzi w przedszkolu czuje się naprawdę wyróżniony. Cała grupa śpiewa  mu  "Sto lat", składa piękne życzenia," rozpieszcza", rysuje laurki, podrzuca. W minionym tygodniu naszą jubilatką była Zuzia. Zobaczcie ,jaka jest dumna i zadowolona.

Raz tu, raz tu

Pogoda nie jest sprzyjająca do harców na podwórku, ale dzięki naszej pomysłowości nieliczne wyjścia na podwórko są fajne i ciekawe. Ostatnio niektórzy z nas łowili np. liście z piaskownicy,itp. Gdy pogoda się psuje czasami lądujemy w sali z piłeczkami....

"Nie ma śmieci - są surowce"

Pod takim hasłem sprzątaliśmy w tym roku najbliższą okolicę naszego przedszkola. Teraz już chyba wszystkie dzieci wiedzą, że ze starych plastikowych czy szklanych butelek można zrobić nowe. Cieszy nas  fakt, że jest coraz mniej śmieci - to chyba zasługa dorosłych, bo mniej śmiecą smiley.

Witamy w nowym roku 2017/2018 !

I oto znowu nowy rok szkolny. Wakacje minęły szybko. Wszyscy jednak dobrze wypoczęliśmy i z nowymi siłami wróciliśmy do przedszkola.

Niektóry z nas chodzili też do przedszkola podczas wakacji. W ostatni dzień swoje urodziny miała Marysia.

Teraz zaczęły się już zajęcia. Jak widać na zdjęciach jesteśmy nimi zainteresowani i zadowoleni. Jesteśmy już przecież najstarszą grupą. Z tego też powodu dzielnie opiekujemy się naszym młodszym rodzeństwem, gdy nas odwiedza w sali....

>> Archiwum bloga

oddzialy