ODDZIAŁ V

Zapraszamy do odwiedzania naszego bloga

100-lecie Niepodległej Polski

Dnia 9.11.2018 o godz 10 i 15.30 odbyła się Uroczysta Akademia z   okazji 100- lecia Niepodległej Polski, z udziałem w-ce przewodniczącego Rady Miasta, żołnierzy ze Związku Piłsudczyków, przedstawicieli Towarzystwa Grodna i Wilna, rodziców. Na rozpoczęcie serdecznie powitała zgromadzonych gości p. Dyrektor ,powiedziała dlaczego obchodzimy tak ważną dla Polaków Uroczystość, przypomniała postać Wielkiego Polaka, Marszałka Józefa Piłsudskiego, po czym zaprosiła wszystkich do obejrzenia montażu słowno- muzycznego przygotowanego przez gr IV,V i chóru prowadzonego przez p. M. Tichoniuk.  Dzieci deklamowały  patriotyczne wiersze, tańczyły polskie tańce: poloneza, krakowiaka, pięknie śpiewały pieśni patriotyczne.

Zaproszenie

Serdecznie zapraszamy Rodziców na Patriotyczne Śpiewanie, które odbędzie się 9 listopada o godzinie 15.30 w naszym przedszkolu. Na wszystkich miłych Gości czeka słodka niespodzianka - okolicznościowy tort z okazji obchodów 100 - lecia Odzyskania Niepodległości. Serdecznie zapraszamy!

"Złoty październik"

Drodzy Rodzice!