ODDZIAŁ V

Zapraszamy do odwiedzania naszego bloga

Wyjście do teatru

W słoneczny październikowy dzień wybraliśmy się do Teatru Dramatycznego w Białymstoku na spektakl dla dzieci pt.: "Koziołek Matołek". Miło nam było, iż aktorzy grający w spektaklu wyszli by się z nami przywitać i zaprosić na przedstawienie.

"Wiem, że zdrowo jem"

W październiku zaczęliśmy przygodę ze zdrowym jedzeniem. W ramach innowacji pedagogicznej dwa razy w miesiącu samodzielnie będziemy przygotowywać potrawy z warzyw i owoców. W tym tygodniu oprócz smacznych i zdrowych szaszłyków owocowych dowiedzieliśmy się jeszcze, jaki wpływ na zdrowie człowieka mają owoce.

Wakacyjne wspomnienia

Z ogromną radością chcieliśmy opowiedzieć naszym kolegom i koleżankom w jaki sposób spędziliśmy wakacje. Niektórzy z nas przynieśli też pamiątki z niezapomnianych miejsc z których zrobiliśmy "wakacyjny kącik wspomnień".

VII rocznica nadania imienia Marszałka Józefa Piłsudskiego

26 września nasze przedszkole obchodziło VII już rocznicę nadania imienia Marszałka Józefa Piłsudskiego. Tego dnia przypomnieliśmy sobie wiele ciekawostek z życia patrona, zaśpiewaliśmy "Pieśń o wodzu miłym" oraz układaliśmy puzzle o Marszałku i wybraliśmy się pod pomnik z pozostałymi grupami.

Urodziny Laury

Wrześniowych jubilatek w naszej grupie niemało! Laura też skończyła 6 lat i mieliśmy wesoły i na dodatek słodki dzień! 100 lat!

Urodziny Julii

We wrześniu swoje 6 urodzinki obchodziła nasza koleżanka Julka, z tej też okazji życzymy jej wszystkiego najlepszego!

Urodziny Gosi

Również we wrześniu swoje 6 urodziny obchodziła Małgosia. Oprócz słodkości było dużo uśmiechów i miłych życzeń.

Kolorowa jesień

To, że dzieci uwielbiają przebywać na świeżym powietrzu każdy wie! Ale gdy jest tak kolorowo i jeszcze słonecznie to nie chce nam się wracać do przedszkola tylko biegać, skakać i się wspinać!

>> Archiwum bloga

oddzialy