Rekrutacja do przedszkola  na rok szkolny 2019/2020  już za chwilę...

Zanim rodzicu podejmiesz decyzję proponujemy zajrzyj  z dzieckiem na dni otwarte przedszkola :

18-20 luty w godzinach 9.00-11.00

21-22 luty w godzinach 15.00-16.00

Znalezione obrazy dla zapytania przedszkole i dzieci

Jeśli Drodzy Rodzice jesteście już zdecydowani i chcecie zapisać swoją    pociechę do naszego przedszkola po raz pierwszy lub zmienić przedszkole na nasze, musicie wziąć udział w naszej rekrutacji poprzez wypełnienie i złożenie wniosku do kancelarii przedszkola.

Wniosek do przedszkola można wypełnić na 2 sposoby:

elektronicznie logując się na stronie www.nabor.um.bialystok.pl smileyUWAGA! Wypełniony wniosek elektronicznie  należy wydrukować, podpisać i dostarczyć do kancelarii przedszkola.

lub w formie papierowej po pobraniu wniosku w naszym przedszkolu. Po wypełnieniu wniosek należy dostarczyć do kancelarii przedszkola.

Pamiętajmy, by do wniosku złożyć dołączyć wymagane we wniosku  oświadczenia i dokumenty.

Pierwsza REKRUTACJA rozpoczyna się od 25 lutego -od tego dnia do 6 marca przedszkole przyjmuje Wasze wnioski o przyjęcie dziecka .

Wyniki czy dziecko zostało zakwalifikowane do przedszkola sprawdzamy albo elektronicznie albo na liście w przedszkolu pierwszego wyboru- 26 marca o godzinie 15.00. Jeśli Wam się się udało to do 29 marca musisz rodzicu podpisać w przedszkolu wolę przyjęcia Twojego dziecka do przedszkola. Dopiero wówczas otrzyma ono status przyjętego przedszkola.

Druga rekrutacja na wolne miejsca jakie o ile pozostaną sadrozpocznie się dopiero 1 czerwca.