Warunki lokalowe

Posiadamy bardzo dobre warunki lokalowe: jasne, przestronne, estetycznie urządzone i kolorowe sale. W każdej znajduje się bogaty asortyment zabawek, gier i pomocy dydaktycznych. Do sal zakupywane są zabawki stymulujące rozwój dziecka, które pobudzają wyobraźnię i twórcze myślenie.

Dysponujemy dodatkową salką na zajęcia dodatkowe i salą gimnastyczną dla dzieci .

Szatnia dla dzieci przestronna, zapewniająca komfort podczas ubierania się. Za szatnią znajduje się salka rekreacyjna dla dzieci ze zjeżdżalniami i suchym basenem z piłeczkami. Tu pod opieką nauczycieli i rodziców nasi najmłodsi mogą pozwolić sobie na swobodną zabawę i dziecięce harce.

Ogród przedszkolny jest  przestronny, co zapewnia bezpieczny pobyt dzieci zarówno starszych grup, jak i młodszych. W  latach 2016-2017 został poddany modernizacji.  Zostały zakupione nowe urządzenia wielofunkcyjne na plac zabaw, stworzono strefy zabaw i relaksu dla dzieci. Nasz plac zabaw posiada dwie strefy zabawowe : pierwszą dla dzieci najmłodszych i drugą dla dzieci starszych. Obie strefy łączy ścieżką rekreacyjna. Urządzenia na strefach są dostosowane do wieku dzieci, z myślą o ich optymalnym rozwoju.Posiadamy również strefę sportową.  Powstało tu jako pierwsze w mieście mini boisko do gry w piłkę.Przed strefami  znajdą Państwo  polbrukowe gry planszowe dla dzieci.

W otoczeniu zieleni dzieci znajdują atrakcyjne  miejsce do zabawy i odpoczynku. Ogród zapewnia cień w okresie upałów.